Як найкраще прикрасити ванну кімнату?

Опубліковано shefurka1988-/:; 21.07.2021 0 Коментарі
Ви хочете поміняти підлогове покриття в різних житлових приміщеннях будинку і сумніваєтеся. Ваше серце зупинилося на виборі між ламінатом і плаваючим паркетом. Щоб допомогти вам вибрати найбільш підходящий для вас варіант, нижче наводиться огляд відмінностей між цими двома видами підлог. 

Вибір підлогового покриття не завжди так простий, як може здатися. Це питання смаку та естетики, а також функціональності і щоденного догляду.

Плаваючий і ламінована підлога: в чому відмінності?

Плаваюча підлога:

Плаваюча підлога має більш класичний образ, і це пов'язано з його виробництвом. Його верхній шар виготовлений з благородної деревини, а два інших шари - з похідних деревини. Ці шари спеціально розроблені таким чином, щоб бути стійкими до вологи, перепадів температур і зносу.

Плаваючий паркет також відрізняється за способом укладання. Дерев'яні рейки укладаються на ізоляційний шар. Це хороша альтернатива громіздкому паркету. Оскільки він виготовлений з натуральних продуктів, він є екологічно чистим. Він підходить для екологічних і модних будинків.

Ламінатна підлогу:

Ламінатна підлогу вважається скоріше альтернативою ПВХ-покриття або дерев'яній підлозі. Слід знати, що його не можна порівнювати з сьогоденням паркетною підлогою. Це скоріше репродукція дерева, ніж справжнє дерево. Він складається з декоративного шару, шару смоли і панелі HDF. Його особливість в тому, що він може бути скопійований з різних матеріалів, таких як дерево, звичайно, але також бетон, плитка або навіть мармур. Ви можете отримати зовнішній вигляд, схожий на екзотичну дерево, і при цьому захистити екосистему і навколишнє середовище.

Укладання ламінату плаваюча, що значно полегшує цю роботу. Він менш стійкий до зношування, ніж плаваючий паркет. Однак він залишається дуже хорошим варіантом підлогового покриття з натурального дерева.

© istock

Все, що потрібно знати про плаваючий паркеті

Плаваючий паркет складається з трьох шарів, його також можна зустріти під назвою parquet contrecolle. Він схожий на масивні дерев'яні підлоги, так як повністю виготовлений з дерева. Зносостійкий шар зазвичай виготовляється з каштана, чорної сарани, дуба, клена або бука.

Укладати його набагато простіше, ніж масивний паркет, оскільки він не вимагає клею або цвяхів. Дошки просто скріплюються між собою. Він дуже стійкий до перепадів температур, але не любить вологість. Його не можна укладати у ванній кімнаті або на кухні. Його звукоізоляція не є однією з кращих при виборі підлогового покриття.

Все про ламінат

Ламінат прекрасно імітує дерево, хоча насправді він складається з декількох шарів: зносостійкого шару, декоративного листа, дерев'яної панелі і дерев'яної підкладки. Він випускається у вигляді плиток або дощок, різних кольорів та оздоблення.

Його можна укладати поверх бетону, килима або плитки. Він ідеально підходить для дитячих кімнат і підходить для вологих приміщень. Що стосується обробки, то тут вибір дуже широкий: поверхня може бути гладкою, структурованої і синхронної.

Плаваючий паркет і ламінований паркет: який вибрати?

Щоб вибрати підлогове покриття, необхідно враховувати різні критерії: декор, стиль, приміщення, яке належить відремонтувати, а також ваш бюджет.

Плаваючий паркет пропонує широкий вибір порід деревини. За своїм духом він ближчий до підлогових покриттів з масиву дерева, але коштує дешевше. Він ідеально підходить, якщо ви не хочете витрачати час на догляд за ним, так як робиться швидко і легко. Термін його служби складає близько 50 років, так що це цікава довговічність, хоча покриття для підлоги з масивної деревини можуть служити все життя. Перший шар зносу можна шліфувати більш шести раз. Тому дуже важливо дбати про нього. Він трохи дорожче ламінату.

Ламінат не надто чутливий до багаторазового використання, подряпин і ударів. Його так само легко чистити, як і плитку, і це велика перевага, якщо у вас велика сім'я або маленькі діти. Його легко встановити, і ви зможете зробити це самостійно без будь-яких проблем. Він також має великий успіх завдяки своїй доступною ціною. Найбільшими недоліками ламінату є його недостатня стабільність і більш короткий термін служби в порівнянні з іншими видами підлогових покриттів, такими як плаваючий підлогу або масив дерева. Оскільки його не можна шліфувати, його необхідно міняти.

Читайте також:

  • Ламінат: переваги і недоліки
  • Як вибрати ламінат? 
  • Як вибрати ламінат?