Як вибрати матрац для хорошого сну?

Опубліковано shefurka1988-/:; 21.07.2021 0 Коментарі

Минулого тижня ми дали вам ключі від спальні вашої мрії. Сьогодні ми підтримуємо вас у виборі матраца, який забезпечить вам прекрасні і солодкі ночі. Для повноцінного сну необхідно мати зручні і ергономічні постільні приналежності. Отже, ось основні критерії, щоб зробити вибір, який вам підходить.

До речі, з чого зроблений матрац ?

Перш за все, ми пропонуємо вам подивіться склад матраца. На наш погляд, краще розуміння продукту допомагає краще його вибрати. І якщо ми поговоримо з вами про технологіях, ви дізнаєтеся, що це таке ! Матрац складається з 3 частин :

  • Душа, серце матраца : це центральний елемент, який забезпечує опору для сплячого. Це може бути пружина, поролон або латекс.
  • Наповнювач, який включає внутрішні елементи з вати, поролону, бавовни, латексу... і який грає на зручності, забезпечуваного матрацом.
  • Галочка, що закриває начинку. В основному це поєднання матеріалів, вибраних для наповнення і тика, які будуть сприяти вентиляції і регулювання температури під час сну.

Ергономічні критерії вибору матраца

Ідеальний матрац повинен адаптуватися до вас ! Саме з цієї причини його слід вибирати у відповідності з вашої морфологією, вашим вагою, вашим розміром, крихкістю вашої спини та положенням, яке ви приймаєте для сну. Тому подружній парі обов'язково спробувати матрац разом !

Щоб дізнатися, який тип матраца забезпечить вам якісний сон, перевірте, чи підходить вам рівень підтримки. Твердість матраца повинна гарантувати збереження хребта. Будьте обережні: занадто м'який матрац згинається і стає жорстким, коли ви прокидаєтеся. Якщо ви спите на спині, віддайте перевагу жорсткому матрацу ; більш гнучкий, якщо ви спите на боці. Чим більше вага сплячого, тим жорсткіше повинен бути матрац.

Щоб сприяти розслабленню тіла, бажано, щоб всі частини тіла підтримувалися рівномірно. Таким чином, деякі матраци пропонують від 3 до 7 зон комфорту, зосереджених на спині, голові / плечах, стегнах / частинах стопи.

Нарешті, еластичність або еластичність є важливим критерієм при виборі матраца. Це його здатність відновлювати свій первинний вигляд після впливу тиску з боку тіла.

Піна, пружини або латекс, яка технологія для мого матраца ?

Кожна технологія має свої особливості і його досягнення, щоб зберегти наш сон. Отже, ось характеристики цих трьох типів матраців, щоб зробити кращий вибір :

  • Пружинні матраци: вони забезпечують міцну і динамічну підтримку, ідеально підходять для людей, які турбуються уві сні. Биконические пружини забезпечують підтримку, пропорційну різному вагою кожної частини тіла, і дуже підходять для великих людей. З іншого боку, кишенькові пружини дозволяють підтримувати незалежну підтримку кожної частини тіла і краще всього підходять для сну удвох. Існують також суцільні дротяні пружини, які більш жорсткі, але не забезпечують незалежність сну. Зверніть увагу, що пружинні матраци також забезпечують оптимальну вентиляцію.

  • Пінні матраци: часто більш обволікаючі, поролонові матраци існують різної щільності, від 25 до 85 кг / м2. Чим він вище, тим жорсткіше буде матрац. Нижче 30 кг / м2 зарезервуйте матрац для додаткового ліжка. В альвеолярному матеріалі вони потребують гарної вентиляції. Матраци з піни з ефектом пам'яті (або вязкоэластика) ідеально повторюють форму тіла та ідеально підходять для сну з болями в спині. Будьте обережні, при високій стійкості вони іноді зберігають занадто багато тепла для тих, хто потіє ночами !

  • Латексні матраци : з природною вентиляцією і високою еластичністю, латексні матраци забезпечують максимальний комфорт і чудову незалежність від сну. Його піна, виготовлена із соку гевеї, володіє гіпоалергенними властивостями і ідеально підходить для людей, які страждають алергією. Латексні матраци дуже добре відводять вологу і допомагають ефективно регулювати температуру.

Ще декілька рад з правильного вибору матраца !

Наступна підтримка і комфорт, є ще маленькі практичні поради, які потрібно знати ! У більшості матраців є дві сторони : зима, яка зберігає тепло, і літо, яке сприяє свіжості. Якщо ви не хочете перевертати матрац двічі на рік, деякі так звані матраци без перевороту мають терморегуляцію круглий рік (=> див. Нашу статтю Як підготувати спальню до зими ?)

Розмір матраца також має вирішальне значення для якості вашого сну. Детальніше читайте у попередній статті Як вибрати ідеальну ліжко ?

Нарешті, якщо ви не хочете чекати, щоб згорнутися калачиком у своєму новому матраці, високоякісні бренди, такі як Merinos, пропонують матраци, « готові до перемоги » ! Виготовлені з поролону та / або латексу, вони упаковуються в вакуум і легко поміщається в багажник автомобіля. Вам просто потрібно розгорнути його і встановити !

Тепер, коли у вас є все необхідне для вибору матраца, який вам підходить, йдіть у магазин, щоб помацати його, приміряти і прийняти. І не забувайте, якщо вас двоє, спробуйте !